Bilgi Yarışması Genel Kültür Soruları

Bilgi Yarışması Genel Kültür Soruları ve cevapları aşağıdadır.

Bilgi Yarışması Genel Kültür Soruları

1) 1. Eğitim şurası hangi yıl, nerede yapıldı?
a) 1923 – İZMİR
b) 1920 – İZMİR
c) 1921 – ANKARA
d) 1924 – İSTANBUL

2) 2006 Yılın’da Almanya’da Dünya Futbol Kupası’nda hangi ülke şampiyon oldu?
a) Fransa
b) İtalya
c) İngiltere
d) Yunanistan

3) Töreler, topraklar, su davaları, öç almalar gibi gerçek hayata ait yansımaların görüldüğü öyküsü ’’Susuz Yaz‘‘ dışında ’’Yenilmeyen‘‘, “Dağlı ve Muharrem”, “Gülsüm Kıza Ağıt” gibi öykülerinde de yaşadığı dönemin sosyal panoramasını, mozaik işlercesine bütünleyen öykücümüz kimdir?
a) Reşat Nuri GÜNTEKİN
b) Hüseyin Rahmi GÜRPINAR
c) Necati CUMALI
d) Peyami SAFA

4) Aşağıdaki isimlerden hangisi Başbakanlık görevi üstlenmiş kişilerden değildir?
a) Celal BAYAR
b) Nihat ERİM
c) Erdal İNÖNÜ
d) Abdullah GÜL

5) Türkiye’nin Gümrük Birliği’ne katılımı hangi tarihte gerçekleşmiştir?
a) 1997
b) 1994
c) 1991
d) 1995

6) Churchil ve Roosevelt’in de katıldığı Kahire Konferansı’na (1943) Türkiye Cumhuriyeti adına katılan devlet adamı kimdir?
a) İsmet İNÖNÜ
b) Celal BAYAR
c) Şükrü SARAÇOĞLU
d) Fethi OKYAR

7) Aşağıdakilerden hangisi “Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun” a göre Ulusal Bayram’dır?
a) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
b) 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı
c) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
d) 30 Ağustos Zafer Bayramı

8) Aşağıdakilerden hangisi İçişleri Bakanlığı’na bağlı değildir?
a) Jandarma Genel Komutanlığı
b) Emniyet Genel Müdürlüğü
c) Gümrük Müşteşarlığı
d) Sahil Güvenlik Komutanlığı

9) Polis Meslek Eğitim Merkezleri hangi kanuna istinaden açılabilir?
a) PVSK
b) ETK
c) PYÖK
d) İİK

10) Aşağıdakilerden hangisi milli bir maçta 4 gol atan futbolcularımızdan değildir?
a) Hakan ŞÜKÜR
b) Tanju ÇOLAK
c) Z. RIZA SPOREL
d) Oktay DERELİOĞLU

11) Aşağıdakilerden hangisi en fazla milli olan futbolcumuzdur?
a) Hakan ŞÜKÜR
b) Tugay KERİMOĞLU
c) Alpay ÖZALAN
d) Rüştü REÇBER

12) Aşağıdakilerden hangisi Avrupa Birliği’ne üye devletler arasında yer almaz?
a) Almanya
b) Belçika
c) Norveç
d) Malta

13) Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi olan ülkeler aşağıdakilerden hangisidir?
a) Almanya
b) Fransa
c) Çin
d) (b) ve (c)

14) “Dünya İnsan Hakları Günü” hangi gün kutlanır?
a) 27 Aralık
b) 10 Aralık
c) 20 Nisan
d) 1 Eylül

15) Aşağıdakilerden hangi ikisi 1 Ocak 2007 tarihi itibari ile Avrupa Birliği’ne tam üye olan ülkelerdendir?
a) Macaristan-Yunanistan
b) Polonya-Macaristan
c) Bulgaristan-Romanya
d) Romanya-Malta

16) FİFA tarafından 2006 yılının en iyi futbolcusu kim seçilmiştir?
a) Carnavaro
b) Zidane
c) Nedvet
d) Ronoldinho

17) 2006-2007 UEFA Kupasını hangi takım kazanmıştır.
a) Barcelona
b) Sevilla
c) Espanyol
d) Real Madrid

18) Amerika Basketbol Liginde (NBA) oynayan ilk Türk oyuncu kimdir?
a) Mehmet OKUR
b) İbrahim KUTLUAY
c) Hidayet TÜRKOĞLU
d) Mirsad TÜRKCAN

19) Mehmet OKUR hangi takımın formasını giymektedir?
a) Miami heat
b) Utah Jazz
c) Detroit Pistons
d) Chicago Bulls

20) Aşağıdaki takımlardan hangisi 2006-2007 sezonu sonunda Süper Lige yükselen takımlardan değildir?
a) Gençlerbirliği Oftaş
b) İstanbulspor
c) İstanbul Büyükşehir Belediyesi
d) Kasımpaşaspor

21) Aşağıdakilerden hangisi 2008 Avrupa Eleme Grubu’ndaki rakiplerimizden değildir?
a) Yunanistan
b) Norveç
c) Moldova
d) İsveç

22) 2007 yılında yapılan 60. Cannes Film Festivali “Altın Palmiye” ödülünü kazanan film hangisidir?
a) Yaşamın kıyısında
b) Tarantiono
c) Coen Biraderler
d) 4 Ay 3 Hafta 2 gün

23) “Yaşamın Kıyısında” filmi ile 2007 yılında düzenlenen 60. Cannes Film Festivalinde en iyi senaryo ödülü kazanan filmin yönetmeni kimdir?
a) Yüksel AKSU
b) Julian SCHABEL
c) Osman SINAV
d) Fatih AKIN

24) 23 Mayıs 2007 günü Atina’da oynanan Milan-Liverpol maçı sonucu Şampiyonlar Ligi Kupasını kazanan Milanın gollerini atan futbolcu kimdir ?
a) Kaka
b) Pirlo
c) İnzaghi
d) Gattuso

25) 2007 yılı Mayıs ayında İstanbulda düzenlenen Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2007 Uluslar arası Bayanlar Tenis Turnuvası’nı kazanan bayan tenisçi kimdir ?
a) Elena Dementieva
b) Aravane Reazi
c) Maria Shaporova
d) Venüs Williams

26) 2006 yılı Kültür Bakanlığı “Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”nü alan, özellikle “Mona Roza” isimle şiiri ile tanınan şair, yazar ve düşünce adamı kimdir?
a) Hilmi YAVUZ
b) Sezai KARAKOÇ
c) Gülten DAYIOĞLU
d) Fazıl Hüsnü DAĞLARCA

27) 14. Altın Koza Film Festivalinde (2007) en iyi film ödülü alan sinema filimi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Cenneti Beklerken
b) Dondurmam Gaymak
c) Takva
d) Beynelmilel

GENEL KÜLTÜR CEVAP ANAHTARI

1- C
2- B
3- C
4- C
5- D
6- A
7- C
8- C
9- B
10- B
11- D
12- C
13- D
14- B
15- C
16- A
17- B
18- D
19- B
20- B
21- D
22- D
23- D
24- C
25- A
26- B
27- D

Diğer Konular

    2 yorum yapıldı on Bilgi Yarışması Genel Kültür Soruları

  1. semanur diyor ki:

    soruları çok fazla buldum gine hoş ama